Hoe ziet de Grote Kerkzaal in Japan eruit?

 

Onlangs publiceerde de Kerk van Nellius op sociale media bovenstaande foto van de Grote Kerkzaal in Japan. Opvallend, aangezien deze plek normaal gesproken alleen toegankelijk is voor leden. En interessant, want met de publicatie deelt de Kerk informatie over zichzelf die het niet eerder naar buiten bracht. Zoals de imposante Steen van Nellius op de achtergrond en de schilderijen aan weerszijden.


Maar allereerst valt natuurlijk de gouden troon op. Het mag duidelijk zijn dat de invloed van de leider van de Kerk van Nellius, Fillius Viatoris, vergelijkbaar is met die van een kerkvorst. Het wordt als ongepast beschouwd om wat hij zegt in twijfel te trekken.  

Op het schilderij links zien we een meteorenregen neerdalen op een brandend landschap. Het stelt het einde van de planeet Nellius voor, maar geldt tevens als waarschuwing dat de Aarde eenzelfde lot beschoren is. Binnen de Kerk gelooft men heilig in het idee dat de mensheid zo snel mogelijk naar een volgende planeet moet vertrekken. Men ziet de klimaatverandering die hier plaatsheeft als teken van het naderende einde. 


Het paneel rechts toont juist een vruchtbaar landschap, met aan de horizon het zogenaamde Ei van Verlossing. Hiermee wordt gerefereerd aan de rol van de Hogepriester van de Kerk van Nellius, die de titel van Grote Eend draagt. Uitgaand van de kerkleer zal het leggen van het Ei van Verlossing door Grote Eend het vertrek naar een nieuwe planeet aankondigen. 

Dan is er nog de Steen van Nellius. Volgens de Kerk gaat het om een capsule waarmee de eerste bewoner van Nellius duizenden jaren geleden naar de Aarde afreisde. Een capsule die in de loop der tijd is versteend. Ooit door nomaden aangetroffen in de Keniaanse Chalbi-woestijn en in 1908 door de grootvader van de huidige kerkleider Fillius Viatoris, oftewel de vader van de kerkstichter Viatoris, uitgegraven en getransporteerd naar Europa.


Aan de Steen van Nellius werd later een gouden ornament toegevoegd. Op de top prijkt het symbool van de Kerk: de drie cirkels. Deze verbeelden de oude planeet Nellius, onze huidige planeet Aarde en de planeet waar de mensheid binnenkort naartoe zal vertrekken. 


Sinds de oprichting van de Kerk van Nellius in 1982 staat de Steen van Nellius in de Grote Kerkzaal in Japan. De geest van de Nelliaan die het gebruikte als ruimtevaartuig zou nog steeds in de steen huizen. 




 



Reacties

Populaire posts